Nieuws, tips en advies

Algemeen: Rolskiuitrusting

  • Geplaatst op
  • Door Vasa Shop
  • Geplaatst in Rolski

Een rolski uitrusting bestaat uit rolski’s met bindingen, schoenen en stokken. De schoenen en bindingen zijn dezelfde als bij het langlaufen. Er wordt wel een aparte binding op de rolski gezet omdat je niet de binding van de ski naar de rolski kunt overzetten. De stokken zijn gelijk als bij het langlaufen, alhoewel er bij rolskiën een widiapunt op de stok moet zitten. Deze rolskipunt kun je zelf monteren met een verfföhn. Rolski’s met een blokkering maken het mogelijk om naar achter af te zetten. Afhankelijk van het gebruik van de rolski’s zijn de wielen breder, smaller, groter, kleiner en van rubber of polyurethaan gemaakt. Verder ...

Skatingschoenen

Vroeger was alles beter..... behalve toen het skaten kwam opzetten. Het viel zwaar tegen om op die slappe klassieke schoentjes te moeten skaten. Echte skatingschoenen bestonden nog niet.
Maar met de komst van de SNS profil binding kwamen ook de eerste hoge skatingschoenen in de winkels te liggen. En dat was een revolutionaire doorbraak. De controle die je met deze schoenen over de ski kreeg was echt fenomenaal. En daarbij kwam ook dat wintertriathleten nu de eerste langlaufschaats konden ontwikkelen. De schoen gaf zoveel steun en de nieuwe binding die een stuk smaller was zorgde ervoor dat je nu met deze schoenen ook kon schaatsen.
Maar terug naar het langlaufen. Waarom moet je nu zo'n stijve schoen hebben voor het skaten?

Stokken bij skaten

Bij skaten kun je heel veel kracht kwijt op je stokken. dat komt omdat je altijd 2 stokken tegelijk inzet waarbij je ook nog je hele romp erin kunt gooien. Het is dus essentieel dat je stijve stokken gebruikt voor het skaten. Daarbij komt ook nog dat de stokken voor het skaten ca. 10 cm langer zijn dan klassieke stokken.
Stijve stokken buigen niet onnodig door en al je energie die je in je stokken stopt wordt omgezet in voortstuwing.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »